Matcha tee Traditional, mahe, 30g

Kogus: 30 g
Kasutamine:
Traditsiooniline viis matcha valmistamiseks pärineb Jaapani teetseremooniast. See hõlmab matcha kausi, bambusest vispli-chaseni ja bambuslusika-chashaku kasutamist. Pange 2 chashaku lusikat matchat (1,5 g) matcha kaussi ja valage 100 ml kuuma vett (80 ° C). Chasen käes vispeldage matchat m-kujuliste, mitte ringjate liigutustega. Umbes 20 sekundi pärast peaks teie kauss olema täidetud täiusliku erkrohelise vahuga. |
|
|
Matcha segamine piimavahustajaga on sama lihtne. Lisage tassi või klaasi tasane teelusikatäis matchat (1,5 g) ja valage üle 100 ml kuuma veega. Sega korralikult läbi ja lisa veel vett. 1 tl matchat annab tavaliselt 200-250ml matcha jooki. Nii nagu kohvi puhul, meeldib mõnele inimesele juua kanget matcha-espressot, teised eelistavad lisada rohkem vett. Matchat võid segada ka mahla või piimaga. |
Päritolumaa: EL i väline põllumajandus. Vahendaja: Holland
Vanasti tunti leedripuud ennekõike kui kurjade jõudude eest kaitsevat taime, tänapäeval on leedrimarjad (sambucus nigra) eelkõige armastatud oma tõeliselt tõhusate ja kosutavate omaduste poolest, kui enesetunne on veidi hädine. Soovitame juua ohtralt leedrimarjadest valmistatud teed, kui talvine jahedus või tusatuju kimbutab ja seejärel segada leotatud marjad meega ning ära süüa.
Päritolumaa: Eesti
Maitse: Pehme, kergelt ürdine ja maalähedane, tasakaalustatud ning looduslähedane.
Alatoonid: Õrnalt soojendav, pehme heina ja kerge mee varjundiga, salveilaadse nüansiga.
Aroom: Soe ja aromaatne, meenutades kuivatatud Vahemere ürte ja mägede värsket õhku.
Mõju maitsemeeltele: Mahe ja kergelt soojendav, jätab suhu pehme ürdise ja maalähedase järelmaitse.
Kreeka mägitee sobib hästi ka teiste taimeteedega kombineerimiseks. Sügavama ja ürdisema maitse saavutamiseks võib seda segada raudrohu või pune teega, mahedama ja lillelisema variandi saamiseks punase ristiku õie või nurmenukuõiega ning värskuse lisamiseks sidrunmelissi või piparmündiga.
Päritolumaa: Kreeka